Mostra d’actes al carrer

Al Ple Municipal del 25/01/2010 es va demanar que l’Ateneu Santboià fos declarat Bé Cultural d’Interès Local

Protesta per la recuperació de l’Ateneu en la ‘Plaza de los Gatos’ amb la presencia del presidente de la Generalitat Montilla.

Manifestació febrer 07

Cacerolada

ACCIÓ PER L’ATENEU SANTBOIÀ 

 

  LA VANGUARDIA:
http://www.lavanguardia.es/lv24h/20080428/53457861114.html

EUROPA PRESS:
http://www.europapress.es/catala/noticia-dues-persones-sencadenen-les-dependencies-durbanisme-sant-boi-llobregat-defensa-lateneu-20080428105037.html

WILOC:
http://www.wiloc.es/barcelona/noticias/general/santboi-ateneu-encadenados__88273.html

 

 

El dilluns 28 d’abril, la vila de Sant Boi va començar la setmana amb una acció en defensa de l’Ateneu Santboià. Dues persones es van encadenar amb un tub de ferro a les portes dels despatxos de la Torre del Sol (departament de Disciplina Urbanística). Allà “treballen pel poble” els responsables de la possible pèrdua d’aquest centre cultural centenari. Aquest és el comunicat de l’acció.

 Però els terrenys de l’Ateneu tenen la catalogació urbanística d’equipaments, i ningú podrà construir habitatges ni hotels, ni balnearis si l’Ajuntament no aprova una requalificació. És més, de l’Ajuntament depèn la concessió de les llicències d’enderroc. En una situació com la plantejada, segurament una persona innocent pensaria que l’Ateneu està salvat, que no corre cap perill, però nosaltres portem ja uns quants anys interessant-nos pel posicionament de l’Ajuntament en aquest tema, i entre d’altres actuacions hi hem detectat la seva negativa irrefutable a demanar que declarin l’Ateneu Patrimoni Històric de la Humanitat; l’aprovació l’any 2003 d’un pla urbanístic que contemplava l’enderroc de l’edifici amb una finalitat especulativa 60% pública i 40% privada (aquesta planificació ha estat invalidada pel TSJC a petició de la part privada, que vol una part més gran del pastís); i més recentment (el 2006) l’obertura d’un procés administratiu per desallotjar la gent que ha permès la supervivència de l’Ateneu durant els deu anys que han transcorregut ja des de la penosa subhasta. Precisament va ser des dels despatxos de la Torre del Sol (departament de Disciplina Urbanística)des d’on va sorgir la iniciativa d’iniciar l’esmentat procés.  Malgrat la seva intenció manifesta de promoure l’enderroc de l’Ateneu, l’Ajuntament continua utilitzant la seva publicació mensual (Viure Sant Boi) per difondre missatges desconcertants que parlen de recuperar l’Ateneu però no de rehabilitació ni d’interessos polítics i econòmics. ¿Què vol dir recuperar? A nosaltres no ens enganyaran, de fet no haurien de poder enganyar a ningú, per això estem aquí denunciant la manca de transparència en la informació institucional i la situació d’indefensió en la que deixen la memòria històrica recent i els projectes autònoms que intenten construir una realitat diferent.

 

 

L’ATENEU ES QUEDA AL POBLE!!!

http:// http://www.ateneusanboia.wordpress.com


 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: