Ateneu Santboià

16/06/2012 als jardins de l’Ateneu

enGreska’t Festival

______________

Primer guifilab a l’Ateneu Santboià

 

 El proper dijous 10 de maig a les 19h tindrà lloc el primer guifilab Sant Boi a l’Ateneu Santboià, que aplegarà un grup de gent d’arreu la comarca del Baix Llobregat que participen en el desenvolupament de la xarxa guifi.net. Aquesta és una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral que es vertebra a partir d’un acord d’interconnexió on cadascú al connectar-se estén la xarxa i obté connectivitat, d’aquesta manera els usuaris de guifi.net (ja siguin particulars, organitzacions o institucions) són alhora els seus constructors de manera que la xarxa és propietat de tots i totes les que en formen part. guifi.net és un projecte apassionant de provisió i autogestió de recursos d’ús comú tecnològics!

El guifilab serà una trobada-reunió de treball de persones lligades a la xarxa a Sant Boi i altres municipis del Baix Llobregat però que han estat participant-hi per separat, de manera que aquest serà un moment per veure de quina manera es vol enfortir i estendre la xarxa a Sant Boi i si l’Ateneu pot ser un punt de trobada i treball per a la gent de la xarxa. Si hi estàs interessat o interessada en tot això i vols participar-hi apropa’t a l’Ateneu Santboià!


Projecte: Aula a la Deriva

http://www.aulaaladeriva.net/?p=384

___________

Dóna suport a la Plataforma per un Ateneu Independent i Autogestionat

Descarregat el full d’adhesió:

full adhesió grups

full adhesió

_________________________________


Resum de la jornada del 13/11/2010 al link: http://nicanahuatl.blogspot.com/2010/11/ateneu-santboia-referent-cultural.html

13/11/2010  –  Jornada de treball sobre el present i el futur de l’Ateneu Santboià

Com ja deus saber, el passat mes de Maig l’ajuntament de Sant Boi i l’empresa propietària de l’Ateneu Santboià, van signar un acord pel qual aquest passava a ser de titularitat municipal, culminant així el difícil procés iniciat tretze anys enrere amb la subhasta de la finca, la compra per part d’una constructora i la posterior mobilització popular per demanar-ne la recuperació.

L’Ateneu Santboià és un espai amb un valor històric i cultural que transcendeix l’àmbit local, i un patrimoni del que, durant els seus més de cent anys d’història, vàries generacions de santboians han pogut gaudir. Si bé la seva recuperació suposa, per tant, una fita important, es tracta només del primer pas en el llarg camí que ara s’estén davant nostre.

El moment actual és complex però crucial, ja que determinarà el tarannà i l’ànima del que possiblement en un futur sigui l’espai cultural més important de Sant Boi. És, per tant, l’hora d’estar a l’alçada i de plantar la llavor d’una nova consciència social i cultural que porti beneficis a llarg plaç per al poble.

Amb la voluntat d’iniciar aquest llarg camí, s’ha organitzat una jornada que, pel seu format, pretén engrescar totes les persones interessades en el futur de l’Ateneu a dir-hi la seva i formar part del projecte. En aquesta jornada es proposaran una sèrie de xerrades i tallers orientats a promoure una reflexió sobre les necessitats culturals i socials de Sant Boi i a l’elaboració conjunta d’una visió de l’Ateneu del futur. El programa es tancarà amb una visita a l’Ateneu i una paella popular que ens permetrà relaxar-nos i intercanviar impressions.

A través d’aquesta carta volem animar-te a formar part d’aquesta iniciativa popular. Adjunt a l’escrit hi trobaràs el programa detallat de les Jornades, que tindran lloc el dissabte dia 13 de Novembre a Cal Ninyo. Si hi estàs interessat/da, si us plau, confirma la teva assistència a l’adreça de correu electrònic salvemlateneusantboia@gmail.com (si us plau, indica en el teu correu si estàs interessat/da en quedar-te la paella, els tiquets es vendran a a 3€ durant el mateix dia de la jornada).


L’Ateneu Santboià ja és patrimoni de la ciutat

L’Ajuntament iniciarà ara els passos anunciats a la declaració institucional d’aquest gener  (dissabte 16 de gener de 2010 – Jaume Bosch)

25/05/2010

Aquest dimarts, dia 25 de maig, l’Ajuntament de Sant Boi i l’empresa Pichuki, SL han signat l’escriptura pública per la qual la finca de l’Ateneu Santboià passa a ser de titularitat municipal. La fórmula escollida és una permuta de terrenys. Després de tres anys de negociacions, l’acord rubricat avui enceta el camí per recuperar el paper de l’històric Ateneu Santboià com a motor cultural de la ciutat i de la vida del centre històric.

En síntesi, l’acord suposa que Pichuki, SL intercanvia amb l’Ajuntament la finca de l’Ateneu Santboià, situada al nucli històric, per una parcel·la de propietat municipal ubicada al polígon industrial ProLogis.

La finca de l’Ateneu Santboià té una superfície de 8.578 m2 i un conjunt d’edificacions en estat precari de conservació (un dels cossos d’edificació es va enderrocar recentment per raons de seguretat). El sostre edificable de la finca es concretarà quan se n’aprovi un nou planejament urbanístic.

La parcel·la del polígon ProLogis té una superfície de 2.080 m2 i un sostre màxim edificable d’aproximadament 7.200 m2 (en planta baixa i tres pisos), amb diferents usos previstos al planejament urbanístic (principalment, oficines).

Declaració institucional

Un cop obtinguda la titularitat pública de la finca, l’Ajuntament de Sant Boi iniciarà ara de forma immediata els passos per complir amb els compromisos adoptats en la declaració institucional aprovada el 25 de gener d’enguany al Ple municipal.

Definir el pla d’usos

El primer pas serà la creació d’una comissió ciutadana per debatre i elaborar el pla d’usos del futur equipament que recuperarà el paper de l’Ateneu Santboià com a dinamitzador de la cultura local. La comissió es constituirà aquest mes de juny.

Concurs d’idees i planejament urbanístic

El següent pas serà convocar un concurs d’idees per escollir el projecte arquitectònic més adient i, finalment, caldrà ajustar el planejament urbanístic a les necessitats de l’opció seleccionada. També està previst fer-hi excavacions, donat que els terrenys estan en una zona d’alta expectativa arqueològica. L’Ajuntament té la voluntat que les obres del nou equipament comencin durant el proper mandat municipal.

L’Ateneu del futur

L’Ajuntament vol que l’Ateneu Santboià del futur sigui un motor cultural per a Sant Boi, contribueixi a dinamitzar el nucli històric aprofitant les potencialitats de la zona museística del municipi i recuperi el paper simbòlic que va tenir durant més d’un segle en la vida local.

Extret de: http://www.santboi.cat:8080/NPremsaW.nsf/ca-WebNPremsa-BASE/C12570A40043BB01C1257726003BD437?OpenDocument&Clau=tnoticies&Idioma=ca

___

El Col·lectiu de l’Ateneu ja té FaceBook, afegeix-nos com amic! Ens trobaràs com Ateneu Santboià Colectiu

http://www.facebook.com/?ref=home#/profile.php?id=100000554033902&ref=ts

Anuncis

17 Respostes to “Ateneu Santboià”

 1. Sergi Says:

  Sembla ser que ja s’ha conegut la sentència del Tribunal Suprem desestimant el recurs?
  Coneixeu ja, doncs, com quedarà el tema de l’Ateneu?

 2. Javier Says:

  Sí, realmente la fiesta ha ido muy bien.

  No puede estar en el pregón debido a la pruebas de sonido del viernes, pero me explicaron que fue muy emotivo. La paella popular fue todo un éxito y como no, se acabó enseguida –gracias a la Peña Alcohólica de Sant Boi-
  Los conciertos del viernes, pese a algunos problemas técnicos fueron muy bien, cumpliendo el horario a rajatabla y con una asistencia de público muy buena.

  Las actividades infantiles como cada año, muy bien. Y la única pinchada de la fiesta fue la trobada incívica, que no se pudo realizar por falta de asistencia de participantes.
  El correbars… sin comentarios, el mejor de los 5 años: Felicidades Brincadeira.
  Los conciertos del sábado noche, a pesar de la lluvia, fueron muy bien, sin ningún problema técnico y con la repentina actuación de Roboto que confirmo su asistencia 4 horas antes del inicio de los conciertos por la desafortunada caída del cartel de ’77. Grandes conciertos de Monkey Day y los mismos Roboto.

  El domingo, sorprendente cabaret confirmado una semana antes de comenzar las fiestas debido a la caída del cartel de la compañía que debía interpretar el ‘Cabaret incívico’. Buena asistencia de público y excelente ambiente.

  El lunes, tanto la presentación del libro ‘DSKNTRL’, como el pase del documental ‘Ralco, un mal negocio’ se desarrollaron con normalidad, poca asistencia de participantes, pero derivaron en charlas muy interesantes sobre la alienacion y la explotación energética respectivamente.

  El martes, excelente final de fiesta. Los talleres VPK funcionaron muy bien. Se agradece mucho la colaboración de colectivos externos a la comisión organizadora de la FMA, como en este caso fue gente de la Fundació Marianao.
  Por último, y una de las actividades que a mi más me gustaron, fue la tarde folky con muy buenas actuaciones de dos tríos de música folk.

 3. jeje! Says:

  que buen dia pasare!

 4. Fil Says:

  ¿Porqué dices ‘que buen día pasaré’ jeje?

 5. jeje! Says:

  porque asi fue…fue un gran dia ese!

 6. ateneusantboia Says:

  Nos alegramos que te haya gustado el festival jeje!

  Saludos

 7. jeje! Says:

  gracias! sii toy feli aun!

 8. Xavier Martí (Menorca) Says:

  Hola Samu! Com va? Per aquí de dalt de tot, et deix s’enllaç del myspace de l’infant terrible, des d’allà també podeu accedir al blog de la nostra associació.

  Salut

 9. Xavier Martí (Menorca) Says:

  http://www.myspace.com/infanterrible

 10. Javier Says:

  Gràcies L’Infant Terrible.

  Anotem les vostres dades.

  S’estan preparant nous concerts per a l’octubre i el novembre, encara que hi ha molts grups nous a la llista.

  Us direm algo.

  Salut

 11. Balada [C1100] Says:

  Hey! ja surt el meu grup per aqui!
  jojojojoj

  mola!

  bueno dir que el que fem nosaltres tambe es rap!
  ncara que Hip Hop engloba tot una mica!

  salutacionsss!

 12. montyculo Says:

  eiiiiiiii gentucilla, un salut a tota aquesta penya que viu en actiu l´ateneu santboia…forxa i energia i ens veiem per a la fma 6 increible pero real 6 any de colocura, organizacio, diversio, explocio…correbars correbarssssss…y de molt esforç per fer pusible una realitat…la fma esta viva…GRACIEs

 13. Joana Says:

  EL concert d’ahir boniissim la veritat que si, i el d’aquesta nit no me’l penso perdre!! jajaja.

  Gracies per fer que les festes del poble siguin tan graans!!! =)

  Que vagi beee!!

 14. nica Says:

  GUACAMOLE???

 15. ateneusantboia Says:

  Sí, guacamole, con aguacate y no sé que más!

 16. Barb McRonald Says:

  Las actividades infantiles como cada año, muy bien. Y la única pinchada de la fiesta fue la trobada incívica, que no se pudo realizar por falta de asistencia de participantes.El correbars… sin comentarios, el mejor de los 5 años: Felicidades Brincadeira.Los conciertos del sábado noche, a pesar de la lluvia, fueron muy bien, sin ningún problema técnico y con la repentina actuación de Roboto que confirmo su asistencia 4 horas antes del inicio de los conciertos por la desafortunada caída del cartel de ’77. Grandes conciertos de Monkey Day y los mismos Roboto.
  +1

 17. Hola Says:

  Hola,
  si quieres puedes leer
  LO QUE NO SABÍAS DE SANT BOI
  Porque ellos no quieren que lo sepas, en:

  http://loquenosabiasdesantboi.blogspot.com.es/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: